Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Fotograaf op Sicilië: Luca Migliore

zondag 3 juni 2018, 13:13 door | 4.455x gelezen | 0 reacties

Luca Migliore is portret- en bruidsfotograaf op dit prachtige, Italiaanse eiland. Hoe lastig is het om hier je hoofd boven water te houden en met welke uitdagingen heb je te kampen?

Luca Migliore


In dit artikel een portret van een veelzijdig fotograaf die altijd op zoek is naar extreme en moeilijke lichtomstandigheden, die de meeste fotografen juist uit de weg gaan. Luca is een kunstenaar die zijn werk en zijn inspiratie wijdde aan beeldende kunst en conceptuele fotografie.

Luca Migliore


Over Luca Migliore


Luca is geboren in Bergamo (Italië) in 1978 en hij werkt nu in Modica, Sicilië. Hij heeft Kunst en Theater gestudeerd maar ontdekte een capaciteit en behoefte in zichzelf om mooie composities te maken van wat zijn ogen waarnemen.

Hij besloot dus fotograaf te worden, achteraf de beste keuze die hij ooit gemaakt heeft.

Luca werkt nu alweer 10 jaar als bruidsfotograaf voor Maurizio Mélia Wedding Photography en heeft daar aardig wat werk mee. In verhouding wegen de inkomsten echter niet op tegen het enorm aantal uren (6 dagen per week werken) dat hij ervoor moet maken.

Al het projectwerk voor zijn eigen bedrijf MA.RION Photo-Irrealism doet hij in zijn vrije tijd. Deze thematische en irrealistische (portret-)fotografie voor zichzelf is wat hij eigenlijk het liefste doet.

Dit werk bracht hem al op de mooiste plekken binnen Europa. De beste en leukste samenwerkingen had hij met dansers uit Spanje, Duitsland, Polen en België.

Hij maakte bijvoorbeeld Deinte Florentia, een prachtige portretserie in Florence. En daarnaast een serie die hij schoot in het ghetto van Warschau en een dansserie in Berlijn.

Luca Migliore


Hij heeft plannen om over een paar maanden naar Duitsland af te reizen waar hij een nieuw leven als fotograaf zal proberen te starten. Hij voelde zich altijd al tot het land aangetrokken.

Hij schiet zijn foto's altijd in RAW om de welbekende redenen. En hij stelt zijn camera altijd in op Manual zodat hij de beste controle heeft over de belichting.

Hij kan onder iedere lichtomstandigheid fotograferen, van natuurlijk (dag-)licht tot het gebruik van flitslicht. Het hangt er maar vanaf welke sfeer hij wil meegeven aan zijn foto's.

Bij urbex fotografie gebruikt hij maar zelden flitslicht omdat natuurlijk licht juist erg nuttig kan zijn in het spel van schaduw en licht. Zelfs bij fel zonlicht, dat natuurlijk moeilijk te managen is, weet hij het optimale eruit te halen. Dit is iets dat je jezelf kunt leren als je veel oefent en leert van je fouten, zeker als professional.

Hij bewerkt de meeste foto's met Adobe en zijn favoriete workflow is Bridge + Camera RAW + Photoshop. Hij gebruikt een aantal vintage filters die door hemzelf bewerkt zijn en die klaar zijn voor gebruik bij de bijpassende foto.

Luca Migliore - Portopalo

Eindresultaat fotosessie in tonnare in Portopalo. Foto: Luca Migliore

Fotografieweek Sicilië


Ik ontmoette Luca tijdens een fotografieweek in Sicilië. We verbleven eind april met een groep fotografen een week lang in Villa Torrefano in Portopalo, beheerd door fotografe Joyce Fabriek en haar Siciliaanse vriend Vincenzo Sessa.

Fotosessie in tonnare in Portopalo

Fotosessie in tonnare in Portopalo

Joyce en Luca organiseerden een portretsessie in een oude, verlaten Tonnara (tonijnfabriek) waarbij we de kunst van Luca konden afkijken.

Luca besteedt veel aandacht aan het opbouwen van een band met zijn model(len). De eerste foto's die hij schiet zijn puur en alleen bedoeld voor het breken van het ijs. Vaak zit de uiteindelijke selectie hier nog niet bij.

Hij deelt voortdurend complimentjes uit en helpt de modellen (zeker als ze tijdelijk slecht ter been zijn) langs allerlei hindernissen. Hij is voortdurend met ze in gesprek.

Hij kiest regelmatig ('lelijke') achtergronden die wij zelf nooit gekozen zouden hebben. Bijvoorbeeld de lelijke electriciteitspaal in de kleur beige.

Fotosessie Tonnare

Fotosessie in tonnare in Portopalo

Het eindresultaat is echter zeer verrassend en op deze manier onderscheidt hij zich (bewust) van andere fotografen die elkaar's werk vaak kopiëren.

Portretfoto's in fel zonlicht


Het viel ons op dat Luca zijn portretten gerust op het midden van de dag in de felle zon neemt. Fotograferen in de volle zon is voor portretfoto's bijna niet te doen, omdat je te maken hebt met grote contrasten die een camera soms lastig kan registeren.

Ook vallen er vaak lelijke schaduwen en uitgebeten lichtplekken in het gezicht. Onmogelijk is het echter niet, zo laat Luca zien. Hij houdt er juist van om dingen anders te doen dan andere fotografen en speelt met het licht waarbij hij goed kijkt hoe het valt en ook hoe de schaduwen lopen.

Fotosessie Tonnare Portopalo

Fotosessie in tonnare in Portopalo

Luca zou het probleem op verschillende manieren kunnen oplossen (wat hij echter niet doet..). De eenvoudigste is flitsen. Door een beetje licht toe te voegen, vul je de schaduwen in, zodat ze minder diep zijn.

Helemaal laten verdwijnen hoeft niet, verminderen is voldoende. Laat de schaduwen echter niet helemaal verdwijnen door heel hard in te flitsen. Dit geeft een enigszins platgeslagen effect.

Je kunt het flitslicht beter verminderen via de flitsbelichtingscompensatie op de camera of de externe flitser. Je herkent dit aan een knop of menu-instelling met als pictogram een bliksemschicht met een plus-minteken ernaast. Stel een negatieve waarde in van bijvoorbeeld -1 of -2.

Schaduwen verzachten zonder flitser kan ook. Bijvoorbeeld met behulp van een wit doek dat zonlicht terugkaatst naar het beschaduwde gezicht. Je houdt dat doek natuurlijk buiten beeld. Je kunt het door iemand laten vasthouden. In plaats van een wit doek kun je ook een plaat piepschuim gebruiken of een echte reflector uit de fotozaak.

Gebruik in de volle zon liefst een witte reflector. Wij gebruikten er een met een zilveren oppervlak. Dit gaf wel wat hard licht terug, dus we moesten wachten met fotograferen totdat de zon wat lager stond.

Portretten zilveren reflectiescherm

Foto's: Annemieke Marinkovic. Genomen met zilveren reflectiescherm

Het ligt voor de hand maar blijven de schaduwen te hard en de contrasten te hoog, zoek dan de schaduw op. Zoals onder een boom, achter een huis of in een deuropening. Je kunt ook in de zon blijven staan en een diffusor gebruiken.

Dat is een doek die slechts een deel van het zonlicht doorlaat. Door die boven je model te houden, zwak je het zonlicht voldoende af, waarmee je de 'scherpe randjes' kwijtraakt.

Hieronder de zeer verrassende eindresultaten van een aantal foto's die gemaakt zijn door Luca:

Luca Migliore - Portopalo


Luca Migliore - Portopalo


Luca Migliore - Portogallo


Luca Migliore - Portopalo


Photofacts Academy 11 jaar - Winactie!

Wil jij ontdekken hoe je de mooiste foto's kunt maken? Bekijk dan onze online fotografie cursussen. Meer dan 100 cursussen over fotografie, nabewerking en creativiteit.

Photofacts Academy + de Compositiebijbel

We bestaan deze week 11 jaar. Dat vieren we met een gave winactie. Word nu lid van Photofacts Academy en ontvang 70 euro korting, ons gloednieuwe boek de Compositiebijbel én maak kans op meer dan 16.000 euro aan prijzen!

Direct aanmelden met korting + gratis boek + winactie

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Fotografen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

44.432 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord