Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Ga terug in de tijd met de Roader Time Machine Camera

zondag 19 maart 2017, 22:22 door | 4.937x gelezen | 2 reacties

Je kent het wel: er gebeurt iets bijzonders maar je hebt je telefoon of camera niet meteen bij de hand om te filmen. Dat is wat de Nederlandse startup Roader betreft verleden tijd, ze komen met de Time Machine Camera waarmee je momenten in het verleden op kunt nemen.

Science fiction?


Dat klinkt uiteraard nogal science fiction, maar wat de Time Machine Camera in werkelijkheid doet is eenvoudig verklaarbaar.

Net als bijvoorbeeld een dashcam neemt de camera constant beelden op, maar slaat deze echter pas op als de camera daar een seintje voor krijgt van de gebruiker. Het gaat dan om de tien seconden voorafgaand aan de druk op de knop, zodat je als je oplet nooit meer een speciaal moment mist.

De startup haalt bijvoorbeeld een situatie aan waarin je een UFO ziet, maar te laat bent met het pakken van je camera om het bewijs te filmen. Met de Time Machine Camera leg je dit bijzondere schouwspel zonder problemen vast.

Roader time machine cam

De camera slaat constant beelden op, maar slaat deze echter pas op na een druk op de knop

1080 x 1080


De hardware wordt ondersteund door een softwareplatform met een webportal, voor het soepel en gebruiksvriendelijk publiceren en delen van filmpjes.

Er is een automatische integratie met mobiele platforms en native sharing maakt het mogelijk om met één klik de opnames te delen via alle sociale kanalen. De camera heeft een HD-resolutie van 1080 bij 1080 en een accuduur van ongeveer vier uur.

Meteoriet


Achter Roader zitten de ervaren ondernemers Sjoerd Pitstra, Wouter Woudstra en Joost Godee, de ontwerper van de Flip camera. Het idee voor de Roader camera ontstond nadat er in 2013 een meteoroïde ontplofte nabij Tsjeljabinsk in het Russische Oeralgebied.

De inslag en de enorme explosie die hierop volgde, werd door verschillende dashcams vastgelegd en zo kon de hele wereld getuige zijn van de gebeurtenis. 'In Nederland is de dashcam lang niet zo populair als in Rusland,' vertelt Pitstra.

'En hoeveel mensen hebben hun telefoon op tijd uit hun zak gevist en in opnamestand gezet wanneer er in Nederland zoiets groots zou gebeuren?

Zo ontstond het idee van een camera die interessante gebeurtenissen uit het nabije verleden zou kunnen vastleggen, zonder de noodzaak alle saaie beelden voor en na die gebeurtenis op te nemen.

Een camera voor instant interessante video's, die de beelden automatisch naar je smartphone overzet, zodat je ze direct kunt delen.
'

Roader time machine cam1

En dan ook nog eens met terugwerkende kracht!

Prijs


De camera wordt voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona en zal in de loop van 2017 verkrijgbaar zijn via de grote online retailkanalen. De Time Machine Camera zal 149 euro gaan kosten.

Photofacts Academy 11 jaar - Winactie!

Wil jij ontdekken hoe je de mooiste foto's kunt maken? Bekijk dan onze online fotografie cursussen. Meer dan 100 cursussen over fotografie, nabewerking en creativiteit.

Photofacts Academy + de Compositiebijbel

We bestaan deze week 11 jaar. Dat vieren we met een gave winactie. Word nu lid van Photofacts Academy en ontvang 70 euro korting, ons gloednieuwe boek de Compositiebijbel én maak kans op meer dan 16.000 euro aan prijzen!

Direct aanmelden met korting + gratis boek + winactie

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Brian
    Brian schreef op dinsdag 21 maart 2017 om 17:56  | reageer

    Tsja, de gekste dingen worden bedacht.
    Volgens deze bedenkers (die overigens totaal niet uniek zijn, want er zijn al tientallen van dit soort projecten geweest) zou een camera met een accuduur van 4 uur dus genoeg zijn om achteraf een opname te redden.

    Zouden ze zelf al bedacht hebben dat je zo'n camera één keer per dag oplaad, dus dat je 20 uur per dag niks werkends bij je hebt, behalve dan je telefoon?

    En als je 3x mis hebt gegrepen dan gooi je hem weg.

    Echt kansloos dit.

  2. rogersun
    rogersun schreef op woensdag 22 maart 2017 om 11:57  | reageer

    Als ik heel mijn leven moet rondlopen met zo'n ding op de buik om een UFO (jawel!) te kunnen verschalken, dan pas ik.
    Bovendien zul je dan de camera ook continu richting het luchtruim moeten houden, anders krijg je alleen maar het windscherm van je scooter (zie foto in het artikel) in beeld...
    Ik hoop niet dat de makers nog meer van zulke topideeën krijgen als er ergens weer een meteroīde ontploft.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

44.432 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord