
Timelapse: Rolex productfoto nabewerking
zondag 19 januari 2014, 23:40 door Elja Trum | 7.874x gelezen | 10 reactiesAls je dacht dat modellen soms flink nabewerkt worden moet je deze timelapse video van de nabewerking van een horloge eens bekijken. De Duitse fotograaf Andreas Jörg laat zien wat er komt kijken bij de nabewerking van een foto van een Rolex horloge.
De twee uur durende nabewerking in Photoshop wordt in de video in negen minuten getoond. Het uitgangspunt was zeker al geen slechte foto, maar Andreas weet er absoluut nog meer uit te halen in zijn nabewerking. Ik ben bang dat ik zelf niet zoveel geduld op kan brengen voor het nabewerken van één foto. Als ik het uberhaubt zou kunnen..
Bron: Petapixel
Wil jij ook gave foto's maken?
Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Over de auteur
Elja Trum is oprichter van Photofacts en online fotografiecursussite Photofacts Academy. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over compositie, zwart-witfotografie, flitsfotografie en portretfotografie.
10 reacties
-
-
Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 00:31 | reageer
Dit is gewoon een tekening geworden. Heeft niets meer met een foto te maken. Sterker nog: een rendering van het 3D-ontwerp wat Rolex ongetwijfeld heeft, levert je hetzelfde resultaat (maar veel) sneller op.
-
gast schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 12:03 | reageer
Wat een waanzin... om een productfoto zo te 'moeten' bewerken...zwakheid van de fotograaf mbt belichting en verlichting... scherpte krijg je door het juiste objectief en camera te kiezen: dus grootformaat met balgverstelling en Duitse kwaliteits objectieven. In vroegere tijd kon men wel dit soort opnames maken die bijna optimaal waren...maar nu alleen met heeeeeeeeeeeel veel moeite... Dit is dus geen fotografie maar computeranimatie....
-
leo schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 12:41 | reageer
Zelf ben ik wel eens getuige geweest van productfotografie. Kleurbeheer, belichting, om je petje voor af te nemen. Heel vaak lopende band werk, als er nu fotografen zijn die economisch te werk gaan zijn het wel productfotografen.
Ik sta helemaal niet zo vreemd te kijken van de vergaande digitale nabewerking. Dat het niets meer met maken van een foto te maken heeft is helemaal niet aan de orde, het gaat om het resultaat. Het is geen fotografie a la Bresson, het is gewoon werk. Werk waar veel meer bij komt kijken dan je zou vermoeden. Ik heb er grote bewondering voor! -
James van der Borght schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 13:50 | reageer
@ gast, met jouw reactie geef je alleen maar aan geen verstand te hebben van de hedendaagse gang van zaken m.b.t. het werk zoals dat momenteel door topfotografen uitgevoerd wordt.
Je manier van denken gaat terug naar 1975, toen dit allemaal nog niet kon en de behaalde resultaten dit niveau bij lange na niet haalde.
Ik denk dan ook niet dat de fa. Rolex bij je aan zal kloppen voor 'n opdracht, die doen dat nl. alleen bij fotografen die weten waar ze mee bezig zijn. -
James van der Borght schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 14:13 | reageer
Huppakee, nog een reactie als reactie op hetgeen ik hier als commentaar lees.
Met enige kennis van zaken kun je duidelijk zien dat het eindresultaat van deze bewerking uitsluitend uit gefotografeerde pixels bestaat.
Mensen die reageren maar geen notie hebben van datgene wat er in de hedendaagse studio gedaan wordt om te voldoen aan de eisen van de opdrachtgever.
Dit heeft dan ok niets te maken met het niet verstaan van je vak, wil je op dit niveau werken dan moet je heel wat in je mars hebben.
Productfotografie, zwaar ondergewaardeerd, omdat er nauwelijks bij stilgestaan wordt wat er bij komt kijken.
Bekwaam je er in en verzeker je van een goed belegde boterham tot in lengte van jaren, en wie weet, doe je het goed dan krijg je heel misschien ooit de kans om ook iets voor Rolex te doen.
Voorwaarde is dan wel dat je je ouwbollige manier van denken overboord zet -
Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 14:24 | reageer
Alleen maar gefotografeerde pixels? Ja, zo ken ik er nog een paar.
Maar dat doet er niet toe. Het gaat er mij om dat je in dit geval beter een 3D rendering had kunnen maken, dan een foto en vervolgens helemaal aanpassen zodat het eindresultaat afgezien van contouren niets meer te maken heeft met oorspronkelijke foto. Dat het knap is, dat Rolex dit zo graag wil, wil nog niet zeggen dat het mooier is en eigenlijk gewoon belachelijk. Het is dezelfde discussie als met plastische chirurgie eigenlijk. -
James van der Borght schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 14:35 | reageer
@ Paul Oosterlaak, wat beter is of niet is een discussie waar ik me niet in meng.
Ook kan ik je niet vertellen of Rolex dit wil, waarschijnlijk kreeg deze fotograaf de opdracht van een reclamebureau, maar dan wel eentje uit het topsegment, waar art-designers de dienst uitmaken en bepalen welke weg ze willen bewandelen.
Die doen dat overigens wel met veel kennis van zaken. -
Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 14:54 | reageer
We kunnen hier alleen maar discussiëren over meningen. De feiten zijn simpel, duidelijk en eenduidig. Kijk, ik vind het knap dat hij dit kan. En op zichzelf is het eindresultaat mooi. Maar juist dit soort onderwerpen zijn ideaal om te discussiëren over wat je mooier vindt. Het lijkt mij ook de bedoeling van Elja om onze meningen hierover naar boven te krijgen. Een beetje controverse is nodig om een site levendig te houden. Vraag maar aan Ken Rockwell.
-
james van der Borght schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 15:26 | reageer
Wat jij en ik mooier vinden doet er niet toe, in deze situatie heeft Rolex het laatste woord gehad en hun keuze lijkt me duidelijk.
Komt bij dat het hier duidelijk gaat om fotograferen, prima op z'n plaats dus op een site bedoeld voor fotografen.
Discussiëren is zeker wel de bedoeling. met dank aan jouw bijdrage.
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
Het verstrijken van tijd fotograferen
door Nando Harmsen
-
Review: LRTimelapse Pro Timer 3 voor timelapsefotografie
door Nando Harmsen
-
Aandacht besteden aan timelapse fotografie
door Nando Harmsen
-
Laat je niet teveel beinvloeden door het weer
door Nando Harmsen
-
Een timelapse fotograferen aan de Waal
door Nando Harmsen
-
Rekening houden met compositie als er geen tijd voor is
door Nando Harmsen
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
43.787 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.

Elja Trum