ARS BETA: een website voor fotokritieken
woensdag 3 oktober 2018, 11:22 door Michelle Peeters | 3.809x gelezen | 2 reactiesBen je op zoek naar een plek om constructieve kritiek en feedback te ontvangen op je foto's buiten alle populaire sociale mediaplatforms en sites voor het delen van foto's om? Dan is ARS BETA misschien precies wat je zoekt.
ARS, wat staat voor Art Revolution Society is een service die ontwikkeld is door straatfotograaf Eric Kim. Het is met name een plek voor fotografen om zinvolle kritiek van andere fotografen te ontvangen.
Nadat je je foto via desktop of mobiel naar de site hebt geüpload, deelt het algoritme de afbeelding willekeurig en anoniem met andere gebruikers in de community en worden deze gebruikers gevraagd om de sterke en zwakke punten van de foto's in te schatten.
Photofacts Academy 11 jaar - Winactie!
Wil jij ontdekken hoe je de mooiste foto's kunt maken? Bekijk dan onze online fotografie cursussen. Meer dan 100 cursussen over fotografie, nabewerking en creativiteit.We bestaan deze week 11 jaar. Dat vieren we met een gave winactie. Word nu lid van Photofacts Academy en ontvang 70 euro korting, ons gloednieuwe boek de Compositiebijbel én maak kans op meer dan 16.000 euro aan prijzen!
Direct aanmelden met korting + gratis boek + winactie
Over de auteur
Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.
2 reacties
-
martinphili schreef op woensdag 3 oktober 2018 om 18:09 | reageer
Waarom zijn al die fotofora ooit eigenlijk een stille dood gestorven?
-
ErikvanRosmalen schreef op donderdag 4 oktober 2018 om 08:41 | reageer
Zwakke plek van dit medium (en, om door te pakken op wat Martin hierboven aanstipt, van eigenlijk al die internetfora): de waarde van kritiek wordt grotendeels bepaald door wie hem geeft.
Want:
Leuk dat je familie je foto fantastisch vindt. Maar wat zegt dat écht? Dat je familie je aardig vindt, meer niet.
Wat als ik 'anoniem' commentaar krijg dat mijn portretten te 'geposeerd' zijn, wat zegt dat dan? Dat de anonieme criticus zelf van straatfotografie houdt?
En omgekeerd moet een criticus een beeld ook in context kunnen plaatsen. Staat het onderwerp te centraal? Dat kan deel zijn van een serie of van de signatuur van de fotograaf.
Kritiek krijgen is leuk, maar je moet het wel op waarde kunnen inschatten.
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
Winnaars Photofacts Academy 10 jaar winactie
door Elja Trum
-
Workshop voor de winnaars van de Photofacts 2022 actie
door Nando Harmsen
-
Winnaars Photofacts Academy 9 jaar winactie
door Elja Trum
-
Tip: Hoe laat je Social Media foto’s meer opvallen?
door Huub Keulers
-
Krokussen fotograferen, van dichtbij en veraf
door Erik Nevels
-
Winnaars Photofacts Academy winactie 2021
door Elja Trum
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
44.432 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via
Elja Trum
Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over PhotofactsGratis eBook: Fotograferen van Kinderen
Mis dit niet: Tips voor adembenemende familiekiekjes!
Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je (klein)kinderen kunt maken. Je krijgt van mij ook wekelijks nieuwe fotografietips per mail.