Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marit Hilarius

De 3 beste online bewerkingswebsites

vrijdag 6 mei 2016, 22:44 door | 13.624x gelezen | 5 reacties

Er zijn veel fotografen die graag hun foto's willen bewerken maar (nog) geen Photoshop en/of Lightroom hebben. Niet getreurd, er zijn ook websites waar je gratis en online je foto's kunt bewerken! Ik deel de beste websites met je.

BeFunky


BeFunky is een ongelooflijk uitgebreide photo editor. Het aantal opties dat je hebt is gigantisch. Je kunt zelfs handmatig selecties maken en al je bewerkingen alleen op specifieke delen van de foto toepassen. Ook is het mogelijk om met lagen te werken als je bijvoorbeeld je logo wilt toevoegen.

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.42.25


Naast alle 'standaard bewerkingen', heeft BeFunky ook nog een hele collectie aan verschillende filters die je op je foto kunt gebruiken. Ze hebben deze filters erg mooi vormgegeven in de lay-out waardoor ze de indruk wekken van mooie kwaliteit te zijn.

Helaas valt dat een beetje tegen, de filters zijn niet zo subtiel. Wel kun je de dekking van de filters aanpassen, of de filters op specifieke delen van de foto toepassen. Niet alle filters zijn gratis te gebruiken.

De overlays die je kunt gebruiken zijn origineler en beter van kwaliteit. Deze heb ik nog niet vaak gezien bij andere software en vind ik een leuke toevoeging.

Om je foto te decoreren kun je ook kiezen uit een lijst met fotoranden en graphics om op je foto te plaatsen. Daarnaast kun je natuurlijk tekst toevoegen aan je foto, waarbij je kunt kiezen uit een groot scala van verschillende lettertypes, naast die van jezelf.

Fotor


Fotor heeft drie verschillende versies: 'Edit', 'Collage' en sinds kort ook 'Design'. Hier behandel in de 'Edit' editie, omdat het hier natuurlijk om het bewerken van de foto's gaat.

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.53.09



Fotor is heel clean, ziet er strak uit en heeft alles wat je nodig hebt. De interface ziet er heel simpel uit waardoor je snel kunt werken. Er zitten aardig wat basisfuncties in, maar niet zo uitgebreid als bij BeFunky. Ook Fotor komt met een hoop filters, waarvan helaas het grootste deel niet gratis is. De filters die je wel kunt gebruiken vind ik kwalitatief beter dan de filters van BeFunky.

Ook kun je delen van het gezicht aanpassen met verschillende functies als 'rimpels verwijderen' en 'lippenstift'. Ook stickers en teksten kun je weer op je foto plaatsen.

De website is redelijk vergelijkbaar met BeFunky, maar dan met iets minder opties, en meer betaalde functies. Ben je blogger of plaats je veel graphics online, dan past Fotor misschien wel perfect bij jou, want de Design functie is erg leuk.

iPiccy


De layout is niet zo indrukwekkend, maar de functies zijn zeker de moeite waard! Naast standaard bewerkingen kun je met iPiccy zelfs klonen, dodgen en burnen, achtergrond verwijderen en zelfs de liquify tool gebruiken. En dat allemaal gratis!

Ze werken allemaal indrukwekkend goed, het is alleen jammer dat je niet met lagen kunt werken, zodat je de effecten later nog kunt veranderen. Voor deze functie zul je toch echt Photoshop moeten gebruiken.

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.59.28


Nu moet ik wel zeggen dat dit meteen de sterkste features van iPiccy zijn. De andere functies zijn beduidend minder fijn te gebruiken. Ze hebben een heel scala aan filters, die ik niemand zou aanraden te gebruiken want de kwaliteit is bedroevend.

Ook de functies van het gezicht zijn weer terug te vinden, zoals tanden witten en lipstick toevoegen. Je kunt weer allerlei lijsten aan je foto toevoegen, en graphics op je foto plaatsen.

De keuzes aan lettertypes om op je foto te plaatsen is wel weer heel erg uitgebreid, er zitten veel leuke fonts tussen. Helaas kun je je eigen lettertypes niet gebruiken.

Conclusie


Welk programma het beste bij jou pas is heel persoonlijk. Wil je geavanceerde bewerkingen uitvoeren, dan is iPiccy een goed programma om te gebruiken.

Ben je blogger of hou je van design in combinatie met je foto's, dan is Fotor een leuk programma om snel mooie totaalbeelden te kunnen maken.

Wil je vooral met filters werken of gewoon standaard bewerkingen uitvoeren, is BeFunky een hele fijne website!

Cursus Photoshop voor Gevorderden

Meer weten over geavanceerde bewerkingen in Photoshop? Ik denk dat mijn cursus Photoshop voor Gevorderden bij Photofacts Academy een hele mooie aanvulling van je kennis kan zijn en je volop zal inspireren om zelf het maximale uit je foto's te halen.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creƫert.

5 reacties

  1. PvRFotografie
    Profiel  PvRFotografie schreef op zaterdag 7 mei 2016 om 09:07  | reageer

    Ik ben benieuwd wat je mening over Pixlr is, dat mis ik eigenlijk hier.

  2. martin
    martin schreef op dinsdag 10 mei 2016 om 17:14  | reageer

    sinds kort is NIK gratis , nog geen ervaring mee

  3. gast schreef op dinsdag 10 mei 2016 om 18:19  | reageer

    PicMonkey een goede?

  4. Wolves fotografie
    Profiel  Wolves fotografie schreef op woensdag 11 mei 2016 om 00:03  | reageer

    Leuk zo'n review! Niet zozeer voor mijzelf (ik gebruik PS), maar wel voor mijn cursisten, dus Thanks! Ben ook wel benieuwd naar je mening over de andere editors die PvRFotografie en "gast" noemen.

    NIK is geen online fotobewerkingsprogramma Martin, maar het zijn plugins. Ze zijn wel echt aan te raden.

  5. Joke Benschop
    Profiel  Joke Benschop schreef op woensdag 11 mei 2016 om 09:07  | reageer

    Leuke opties en duidelijke uitleg.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

44.432 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord