Starten met Luminar NEO
dinsdag 4 oktober 2022, 08:08 door Elja Trum | 2.464x gelezen | 2 reactiesKunstmatige intelligentie (of AI) gaat een steeds grotere rol spelen in de fotografie. Met Dall-E of Midjourney maak je aan de hand van tekstuele instructies al complete fotorealistische kunstwerkjes.
Dat gaat voor veel fotografen waarschijnlijk nog een stap te ver, maar je kunt het ook al inzetten voor het bewerken van je zelf geschoten foto's. Een bekend programma dat zich hierop richt is Luminar.
De nieuwste versie, Luminar NEO, is een programma waarbij de kunstmatige intelligentie een nog belangrijkere rol speelt in het bewerken van je foto's.
In de nieuwste cursus op Photofacts Academy laat Nando je zien hoe je het programma gebruikt en waar je op moet letten.
ยป Starten met Luminar NEO
Vanwege de lancering afgelopen vrijdag is deze cursus nu los aan te schaffen voor slechts 29 euro (in plaats van 69 euro). Uiteraard heb je als lid ook direct zonder extra kosten toegang tot deze nieuwe cursus.
Wil jij ook gave foto's maken?
Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.14 dagen gratis fotografiecursussen kijken
Over de auteur
Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-witfotografie, flitsfotografie en portretfotografie.
2 reacties
-
Paul schreef op dinsdag 4 oktober 2022 om 15:34 | reageer
Ik fotografeer al heel lang, en sommige dingen die je met pc's kunt doen vind ik geweldig, maar dit gaat me toch te ver
Kun je eigenlijk geen fotografie meer noemen, eigenlijk zelfs geen kunst.
Uiteraard mogen anderen er anders over denken! -
Nando schreef op dinsdag 4 oktober 2022 om 18:34 | reageer
@Paul:
Luminar is in feite niet anders dan andere fotobewerkingssoftware. Ook in die andere software kun je zoveel manipuleren, en nog meer. Dat maakt Luminar dan ook niet de slechterik en je kunt de software daar niet op aankijken.. Je hoeft immers niet zover te gaan, je kunt ook normale nabewerking op raw bestanden uitvoeren.
Neemt niet weg dat Luminar die extreme manipulaties wel heel erg promoot, en zelfs zover gaat om te zeggen dat je met de software een adembenemende foto kunt maken.
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
Aperty voor portretfotografie door Skylum
door Nando Harmsen
-
Luminar nu ook beschikbaar voor op de iPad
door Elja Trum
-
Luminar gaat in 2024 veranderen
door Nando Harmsen
-
Luminar NEO krijgt AI gegenereerde content met GenSwap
door Nando Harmsen
-
Wat is beter? Stacking of ruisreductie?
door Nando Harmsen
-
Luminar NEO krijgt een panorama functie
door Nando Harmsen
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
44.431 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via
Elja Trum
Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over PhotofactsGratis eBook: Fotograferen van Kinderen
Mis dit niet: Tips voor adembenemende familiekiekjes!
Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je (klein)kinderen kunt maken. Je krijgt van mij ook wekelijks nieuwe fotografietips per mail.