Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Camera gebruik tip: maak gebruik van je Mijn Menu

donderdag 2 juli 2020, 22:44 door | 3.438x gelezen | 0 reacties

De mogelijkheden van een moderne digitale camera zijn bijna eindeloos. Al die functies moeten een plek krijgen in het menu van de camera. Probeer daar maar eens een goede structuur voor te ontwerpen. Dit is heel erg moeilijk, en soms bijna onmogelijk.

Hoewel sommige fabrikanten een goed en redelijk bruikbaar menu van weten samen te stellen, blijven andere fabrikanten daar jammerlijk in falen. Maar gelukkig heeft vrijwel elke fabrikant wel een oplossing voor dit vrijwel onoplosbare probleem: het "Mijn Menu."

Nando custom setup

Er zijn tegenwoordig zoveel functies op een moderne digitale camera, dat het soms flink zoeken is waar die ene instelling ook alweer te vinden was.


In het "Mijn Menu" kan je de menu-opties verzamelen die je het meeste gebruikt, en die je niet onder een knop kunt of wilt zetten bij het personaliseren van je camera. Ik zet daar bijvoorbeeld de accu-informatie in, formateren van mijn geheugenkaart, de wifi instelling, een bulb-timer, en de helderheid van mijn LCD scherm.

Nando custom setup 03

Het Mijn Menu dat ik ingesteld had voor mijn review van deze Canon EOS R camera. De meest gebruikte instelmogelijkheden onder handbereik.


De functies die ik in "Mijn Menu" zet zijn de dingen die ik persoonlijk veel gebruik, en daarmee is het ook letterlijk "Mijn Menu" geworden. Voor jou zal het een hele andere verzameling functies kunnen zijn, zodat het jouw menu wordt.

Het "Mijn Menu" kan verschillende namen hebben, afhankelijk van de camera fabrikant. Ze kunnen er ook iets anders uit zien, of anders in het camera systeem gebouwd zijn. Sommige zijn heel uitgebreid, anderen meer beperkt tot slechts een paar functies.

Nando custom setup 04

Het Mijn Menu van een Fujifilm GFX-50s, voor de meest gebruikte functies


Hoe het ook bij jouw camera is, zoek het op in je gebruiksaanwijzing als je niet weet waar het te vinden is, of hoe het ingesteld moet worden, en maak er gebruik van. Het zal je het gebruik van je camera, en je fotografie, zeker kunnen helpen.


Deze tip is één van de 105 tips uit het de fotografiebijbel. Wil je de andere 104 tips ook lezen? Bestel dan het boek De Fotografiebijbel.

» Bestel De Fotografiebijbel
Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

44.339 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord