InMyBag; gluren in de fototas van fotografen
woensdag 12 maart 2014, 22:53 door Elja Trum | 7.888x gelezen | 12 reactiesOp de website InMyBag.net kun je meekijken in de fototas van andere fotografen. Elke dag tonen zij de inhoud van de tas van een fotograaf. De artikeltjes worden niet alleen voorzien van een fotootje van de tas en een beschrijving van de inhoud, ook toont de fotograaf één van zijn of haar favoriete foto's en vertelt hij of zij over wat ie doet en met welke instelling.
Er komen allerlei verschillende fotografen voorbij, van trouwfotograaf tot landschapfotograaf, van amateur tot bekende professionals. Al met al interessant leesmateriaal. Uiteraard kun je ook zelf de inhoud van jouw eigen tas delen op de site.
Bron: Photocritic
Wil jij ook gave foto's maken?
Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.14 dagen gratis fotografiecursussen kijken
Over de auteur
Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-witfotografie, flitsfotografie en portretfotografie.
12 reacties
-
-
Brian schreef op donderdag 13 maart 2014 om 08:48 | reageer
Ben het helaas wel met Benny eens.
Ik kan me wel voorstellen dat je iedereen iets laat vertellen over een specifiek stuk gereedschap dat gebruikt wordt, zoals ik bijvoorbeeld heel erg veel doe met een reflectiescherm of zo. Maar om nu de gehele inhoud van mijn fototas online te bespreken.
Ik betwijfel ook of je verzekering dat wel een goed idee vind. Je bent immers verplicht om als goed huismeester over je spullen te waken, niet om ze te etaleren. -
Paul Oosterlaak schreef op donderdag 13 maart 2014 om 13:21 | reageer
En hoe maak je dan foto's? Dan zul je toch echt je camera uit je tas moeten halen...
Het dieven gilde heeft meer kennis van zaken dan jij denkt en herkent fototassen. Daarnaast: hoe anoniem ben jij op internet? Plaats jij foto's van jezelf online? Heb je facebook? De omvang van apparatuur is waarschijnlijk redelijk eenvoudig te achterhalen. Maar zolang jouw internetleven niet direct duidelijk te zien is in real life, zal het allemaal wel meevallen. -
Elja Trum schreef op donderdag 13 maart 2014 om 13:53 | reageer
Volgens mij wordt het hele dievengilde hier zwaar overschat.
Alsof een dief op een internationale site als inmybag.net gaat kijken of er toevallig een Nederlander in staat waarvan hij kan achterhalen dat deze in de buurt woont.
Het is veel gemakkelijker om als dief gewoon 's avonds door een woonwijk te rijden en te kijken waar geen licht brand en daar dan in te breken. Dan vind ie wellicht niet jou goed gevulde fototas, maar vast wel een mooie televisie, een tabletcomputer (of twee) en wat juwelen. Dat levert hem met veel minder moeite genoeg op om een geslaagde avond te hebben.
Maar als je liever niet deelneemt aan een dergelijke site is er natuurlijk ook niemand die je dwingt. -
Benny schreef op donderdag 13 maart 2014 om 14:30 | reageer
Paul,
Ik ben met veel dingen die ik van je lees eens, maar nu niet.
Inderdaad, heb je een camera + objectief nodig om een foto te maken. Dus die camera móet uit de tas, dat lijkt me nogal logisch.
Dat het dieven gilde meer kennis van zaken heeft, dan men denkt, dat weet ik wel zeker, maar is dat dan een reden om openbaar via internet te vertellen wat je aan materiaal bezit...? Ik dacht het niet.
Op internet ben je niet anoniem, dat weet bijna iedereen wel. Ja, je gegevens (mijn bedrijf moet transparant zijn) cq adres zijn makkelijk achterhaalbaar, maar waarom zou je invredesnaam op het wereldwijde web je materiaal tonen...!? Dat geeft dieven nog méér aanleiding, om je bijvoorbeeld eens met een bezoekje te vereren.
De omvang van mijn apparatuur is naar mijn weten, nergens te achterhalen of misschien bijna niet, omdat ik mijn materiaal slechts als gereedschap zie en ik het onnodig vind om te vermelden waar ik allemaal mee fotografeer. Ik snap daarom ook niet, waarom sommige mensen hun hele hebben en houden aan foto apparatuur op het web plaatsen. Net, alsof je dan betere foto's maakt. Een opdrachtgever zal het een zorg zijn, of je met Canon, Nikon of welk ander merk dan ook foto's maakt; als hun maar de foto's krijgen die ze willen.
Brian heeft zeker een punt: Een verzekering gaat er vanuit, dat je een goede huismeester over je spullen bent. Dus ik denk, dat verzekeringen ook niet zo blij zullen zijn als je je hele hebben en houden openbaar op het web plaatst.
Elja,
Ik overschat het dieven gilde zeker niet, lees hier boven maar.
Maar mijn tegenvraag blijft: Waarom zou je invredesnaam te koop lopen met de uitrusting die je hebt? Ik zie daar zelf totaal niet het nut van in.
De woonwijk: Dat zal allemaal best, maar denk je dat een dief als de fototas daar wel staat, dat dan laat staan en wel de tv en dergelijke meeneemt...? Ga er maar gerust vanuit, dat je fototas dan ook wel aan de beurt is.
Ik persoonlijk, dus met de nadruk op persoonlijk, vind het dus onzin om je materiaal op die website te vermelden.
O ja, ik fotografeer met Canon...
Groetjes,
Benny -
Paul Oosterlaak schreef op donderdag 13 maart 2014 om 17:45 | reageer
@Benny: ik neem aan dat jij uit alle foto's de Exif haalt voor je ze online zet. Anders is er makkelijk achter te komen waarmee jij schiet.
Ik ben trouwens ook echt niet bang voor dieven. Als ze willen, beroven ze me. Het valt niet mee om dit te doen doorgaans, want mijn camera zit vast met een pols/hand-strap en de opening van het cameravak van mijn Naneu Pro Alpha zit aan de rugzijde.
Mijn punt is dat men meer weet van je dan je denkt, dus is zo'n site als InMyBag.net niet eens echt nodig om die informatie te krijgen.
Zo'n site verandert er in ieder geval weinig aan en is met een ander doel opgezet dan pronken.
Het is gewoon om te laten zien wat ieders voorkeur is. Net zoals je kunt vertellen over je favoriete lens, of je favoriete Lightroom plugins. En als je dat interessant vindt, kun je die voorkeuren makkelijk vinden op z'n site. Interesseert je dat niet, ook prima. -
jamyvodegel schreef op donderdag 13 maart 2014 om 22:55 | reageer
Altijd leuk om andermans tas te kijken. Inmybag kende ik nog niet maar wel Shotkit die ik persoonlijker mooier vind qua opzet: Shotkit.com
-
Robert schreef op donderdag 13 maart 2014 om 23:13 | reageer
Niet echt een superorigineel concept. Japan Camera Hunter is inmiddels al bij aflevering 802 (en counting).
-
FlandersPhotography schreef op zondag 16 maart 2014 om 10:02 | reageer
Weinig zinvolle discussie lijkt mij. Dit is hetzelfde als jaren en jaren hard werken om dan eindelijk je klassieke Porsche te kunnen kopen, en die dan in de garage te laten staan omdat anders "het dievengilde" kan zien dat je met een Porsche rijdt. Dan mag je met die Porsche niet deelnemen aan activiteiten want dan kunnen ze hem zien.
Ik zie ook op fotografiewebsites mensen die onder iedere foto/post schrijven wat ze allemaal aan apparatuur hebben. Ik zou dat niet doen, maar als ze er zelf een goed gevoel bij hebben..
Als de link tussen die "wat zit er in je cameratas" en blijkbaar niet uit te sluiten diefstal zo groot was hadden we er wel meer over gehoord dunkt me.. JMHO -
geerjanssen schreef op dinsdag 18 maart 2014 om 10:52 | reageer
Leuk idee om eens even in de keuken van een prof te kijken,
Weer eens wat anders, je kunt (met medewerking van de desbetreffende fotograaf)
Ook een verhaal laten vertellen (een kijkje in de dag van….)
Groetjes Geer Janssen -
Paula schreef op dinsdag 18 maart 2014 om 11:03 | reageer
Ik vind het wel leuk om eens te kijken naar wat bepaalde fotografen in hun tas hebben.
En je hoeft toch niet mee te doen?
Wanneer je bang bent om beroofd te worden doe je het gewoon niet
Wel zou ik verteld met een t schrijven -
leo schreef op dinsdag 18 maart 2014 om 11:11 | reageer
Leuke link, prachtige foto's ook. Bedankt.
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
Tips voor op fotoreis. Deel 1: De fototas
door Nando Harmsen
-
Wat mag niet in je fototas ontbreken?
door Nando Harmsen
-
Een rugzak inpakken; camera zonder of met objectief
door Nando Harmsen
-
Nachtfotografie tip: overweeg een schoudertas
door Nando Harmsen
-
Gebruik de beste fototas voor jouw fotografie
door Nando Harmsen
-
Review: Think Tank Spectral 15 fototas
door Fabian Viester
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
44.431 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via
Elja Trum
Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over PhotofactsGratis eBook: Fotograferen van Kinderen
Mis dit niet: Tips voor adembenemende familiekiekjes!
Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je (klein)kinderen kunt maken. Je krijgt van mij ook wekelijks nieuwe fotografietips per mail.